Gå til hovedindhold

Flere spørgsmål

Spørgsmål

Jeg har netop været til lægetjek på hospitalet, efter selv at have gjort opmærksom på, at der var gået over 1 år, siden jeg sidst havde været der. Sidste gang jeg var der, var i september 2008. Jeg blev endeligt diagnosticeret i januar 2008 og havde derefter 2 lægetjek i 2008 og så altså nu et i november 2009.

Jeg modtog brev fra hospitalet tidligere i år, omkring at man, på grund af ressourcemangel, var nødt til at sætte tjek ned til 1 gang årligt. Lægen jeg var hos i denne omgang, vidste ikke at den regel var der, men hun troede i øvrigt også, at jeg var der akut.

Her på hjemmesiden kan jeg så læse, at er man i medicinsk behandling, bør man have lægetjek 2 gange årligt. Jeg får Avonex og synes faktisk at 1 gang om året er meget lidt, især når jeg nu er relativ nydiagnosticeret og selvfølgelig stadig har mange spørgsmål.

Bør jeg have mere end ét tjek årligt?

Lægen sagde i øvrigt også, at hun aldrig havde hørt om at sclerosepatienter kan blive påvirket af kulde, men kun varme, hvilket jeg kan læse her på hjemmesiden, at andre scleroseramte også oplever.

Endelig sagde hun, at jeg jo havde en mild form for sclerose, da jeg ikke har haft attakker siden medicinen. Det blev jeg rigtig glad for at høre, men må indrømme, at jeg blev usikker på, om man allerede kan sige noget om dette, efter kun 2 år med sygdommen?

Jeg har haft 2-4 attakker i udredningsfasen, men altså ikke nogen efter medicinen. Dog oplever jeg snurren i det ben, som jeg havde et langvarigt attak i (7-8 måneder), når jeg bevæger mig, hvilket er nyt, og som jeg tænker på, om kan have noget med temperaturen at gøre. Det er som om, det er kommet, efter det er blevet køligere udenfor?

Jeg var meget frustreret over mit besøg på hospitalet, da jeg havde håbet på, at kunne få svar på en masse spørgsmål, men lægen virkede ret ung og uerfaren.

Kan jeg bede om at få en ny tid og specifikt med den læge, der har ansvaret for mig?

Et sidste spørgsmål: Får man automatisk svar på sine blodprøver, i forhold til resistens, eller skal man selv henvende sig til sygeplejerskerne?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang