Gå til hovedindhold

Flere spørgsmål 2

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 42 år, der har været under udredning for sclerose i 1 år. MR-scanningen viste en enkelt plet i rygmarv, VEP viste nedsat let ledningshastighed på ét øje og lumbalpunkturen var normal. Alligevel går mistanken fortsat på MS. Jeg er dog selv i tvivl, og har derfor nogle spørgsmål i den henseende:

1) Er det ikke atypisk for sclerose, at symptomerne er symmetriske? Jeg er lige dårlig i begge sider af kroppen, og har, for eksempel, lammelser af de samme musklegrupper på begge ben samt lige dårlige arme og hænder.

2) Vil en unormal EMG-undersøgelse ikke være tegn på, at der ikke er tale om sclerose, men derimod en lidelse i det perifere nervesystem? Eller kan EMG være unormal, alene som følge af lammelser i muskler?

3) Er overaktive reflekser altid et tegn på sygdom, eller anden unormal tilstand i CNS? Jeg har selv overaktive reflekser ved knæene, men enten svage eller manglende reflekser i fødder, arme og mave.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang