Gå til hovedindhold

Flere spørgsmål om binyrebarkhormon-behandling

Spørgsmål

Jeg står i den situation, at jeg skal starte på binyrebarkhormonkur, og har i den forbindelse en del spørgsmål som jeg ikke har kunnet finde svar på andetsteds: Når jeg nu starter på behandlingen, såfremt medicinen har den ønskede effekt på mig, hvornår kan jeg så forvente at jeg ”mærker noget"? Er det kun i de 3 dage som selve kuren varer, at jeg skal forvente at kunne mærke en bedring, eller kan det også komme f.eks. 4 dage efter kurens ophør? Hvordan kan man derudover mærke det, hvis behandlingen virker - er det sådan at symptomerne trækker sig tilbage, ligesom man kan sige, at de gik frem ved attakkets start?

Hvordan er det med bivirkninger, er det kun i selve de 3 dage at kuren står på, man kan have problemer med fx at sove om natten, halsbrand og akne, eller kan man også have det f.eks. 3 dage efter at kuren er afsluttet? Hvornår regner man med, at sådan en binyrebarkhormonkur er ude af kroppen igen, så man hverken har effekt eller bivirkninger af den mere?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang