Gå til hovedindhold

Flere spørgsmål om Gilenya

Spørgsmål
Jeg står overfor at skulle starte i Gilenyabehandling og har i den forbindelse en række spørgsmål.

For det første vil jeg gerne vide, om det at have lavt blodtryk har nogen negativ betydning i forhold til at indtage Gilenya. Jeg og hele min mors familie har nemlig et meget lavt blodtryk. Men er det at sidestille med det at have lav puls, som jo nævnes som værende én af de faktorer, der gør, at man skal være forsigtig i forbindelse med Gilenyabehandling?

For det andet vil jeg gerne vide, hvor meget risikoen for at få cancer er øget, når man er i Gilenyabehandling. Stiger risikoen over tid?

For det tredje er jeg bekymret over udsigten til den øgede risiko for infektioner. Jeg har en datter på 8, som dagligt har kammerater med hjemme. Der er næsten altid én, som er forkølet, har lidt ondt i halsen osv. Kan man som Gilenyapatient forvente altid at gå og være lidt småsløj med halsbetændelse og/eller andre infektioner?

Sidst men ikke mindst er jeg naturligvis meget bekymret over det dødsfald, der netop er indtruffet i forbindelse med opstart af Gilenya. Hvornår ved man, om dødsfaldet skyldtes Gilenya eller noget andet? Og kan det tænkes at dødsfaldet skyldtes kombinationen af Gilenya og den hjertemedicin, som manden tilsyneladende tog? Hvis man, som manden, kan blive overvåget i de seks foreskrevne timer, uden at der er det mindste tegn på noget unormalt for derefter at gå hjem og dø få timer senere, hvordan kan man så vide sig sikker i forbindelse med opstart af Gilenya?

Afslutningsvis kunne jeg godt tænke mig at få opridset alle de helbredsmæssige fordele, der er ved at tage Gilenya, og som jo stadigt i følge FDA skulle opveje ovennævnte risici.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang