Gå til hovedindhold

Flexjob, indstilling og strategi

Spørgsmål

Jeg er sygemeldt på tredje år med hjernerystelse efter jobulykke. Ved et tilfælde bliver det så for et år siden opdaget, at jeg har primær progressiv sclerose. Jeg begynder at kunne mærke sygdommen nu.

Jeg er på sygedagpenge, og er i virksomhedspraktik 3½ time pr. dag som naturvejleder. Jeg håber at kunne blive visiteret til flexjob, selvom kommunen ikke vil love mig dette.

Mit spørgsmål er nu angående de to former for flexjob, der findes, hvor man enten er ½ eller 1/3 arbejdsduelig.

Jeg kan sagtens arbejde halv tid, men mit handicap er blevet periodisk synligt indenfor det sidste år. Det ser desuden ud til, at jeg er blandt de 25% af de scleroseramte, der ikke er voldsomt belastede af træthed.

Jeg spørger derfor: Har du nogen formodning om, hvordan jeg vil blive vurderet? Kan arbejdsmarkedet acceptere, at jeg knokler for fuld knald halv tid, men har udfald på balance undervejs, og må sætte mig på jord, stole, gulve og strand og undervise børnene?

Har du nogle forslag til, hvordan jeg skal gribe strategien an overfor sagsbehandler, når processen formodentlig går i gang til efteråret?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang