Gå til hovedindhold

Følelse af elektrisk impuls i hovedet

Spørgsmål

Jeg kender Lehrmittes tegn med rislen ud i armen, når jeg bøjede nakken. Det er væk for længst. Nu har jeg derimod oplevelsen af elektrisk impuls i hovedet, fra øre til øre, og let rislen i ansigtet. Der følger en skarp lyd med og nogle gange et lysglimt, som omrids af en kapsel. Værst om natten. Lyder det som en variant af Lehrmittes?

Svar

Dine symptomer lyder ikke som Lhermittes symptom, da dette altid er lokaliseret i halsdelen af rygmarven, hvor et scleroseplak udløser elektriske føleforstyrrelser i ryg, arme og/eller ben, når halsen bøjes.

Jeg har ikke tidligere hørt om de symptomer, som du beskriver, men kan heller ikke udelukke, at de kan have tilknytning til din MS. I så fald vil det høre ind under det man kalder paroxystiske symptomer (kortvarige anfaldsvise), hvor årsagen formentlig er "impulsstøj" fra periodevis ustabile nervefibre, på grund af demyelinisering (nedbrudt fedtisolering) i et gammelt plak. Denne symptomtype skyldes skader, som sklerosen tidligere har afsat, og er ikke tegn på attak eller aktiv sygdom.