Gå til hovedindhold

Føleforstyrrelser, kan det være sclerose

Spørgsmål
Jeg har siden 2006 haft noget der minder om sovende, prikkende arme. i januar 2011 begynder samme fornemmelse så også i begge ben, hvorefter jeg kommer i udredning for sclerose. Her konstaterer man at jeg er føleforstyrret i venstre side af ansigtet, reflekserne i venstre arm og ben er langsommere, jeg er føleforstyrret på maven, efter 400 skridt med skridttæller bliver benene tunge som elefantfødder, jeg har forskellige smerter af varighed på 30 sekunder-1 minut. Trætheden overmaner mig konstant.

Jeg får foretaget en spinalvæskeprøve som er negativ, samt en MR-scanning som også er negativ. Man fandt heller ikke tumor.

Lægen på sygehuset sender mig hjem, med beskeden på at det kan være psykisk betonet og jeg skal gå til egen læge og måske få en henvisning til en reumotolog. Lægen på sygehuset kan altså ikke længere hjælpe mig og jeg ved, fra tidligere, at min egen læge igen vil slå armene ud og sige "hvad skal vi dog stille op med dig?".

Tidligere kunne jeg være i min have hele dagen og var ikke til at drive ind, men nu er det max. 20 minutter, så har jeg smerter og er træt. Det ligner ikke mig og jeg ved, at psykisk er det bestemt ikke.

Kan det være sclerose, uden at man har kunne påvise det endnu, måske grundet i at der er tale om et tidligt stadie? Og i så fald, vil jeg så få det værre?

Hvad kan en reumatolog finde ud af og hvilke andre sygdomme kender I til som eventuelt ligger op ad sclerose?

Faktum er, at jeg får det dårligere, men jeg finder ikke nogen som tror på det.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang