Gå til hovedindhold

Forebyggelse

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 23 år, der for et år siden blev ramt af en retinobulbær neurit. Jeg fik at vide, at der var 50% risiko for, at jeg var ramt sclerose. Tiden derefter var fyldt med undersøgelser og scanninger. I sempember kunne lægerne så overbringe mig den glædelige nyhed, at der ikke på nuværende tidspunkt var fundet nogle tegn på, at jeg er ved at udvikle sygdommen.

Samtidig blev jeg dog orienteret om, at jeg altid vil have en øget risiko for at udvikle sclerose på grund af at jeg har været ramt af en retinobulbær neurit.


Jeg læser selv til læge og har tænkt meget over, om der mon er en måde jeg selv kan påvirke min fremtid, med hensyn til mulig udbrud af sygdommen. Er godt klar over at der ikke ligger nogle klare undersøgelser om forebyggelse, men tænker at I måske alligevel kan have en ide om, hvordan jeg muligvis selv kan have en indflydelse?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang