Gå til hovedindhold

Forhåndsgodkendelse til rejser

Spørgsmål

Jeg fik konstateret MS for ca. et år siden, men har været symptomfri siden diagnosen.

For 7 uger siden fik vi en søn. I graviditeten var jeg ikke i medicinsk behandling, men er startet på en midliertig forebyggende behandling efter fødslen, en behandling der muliggør amning. I forbindelse med barsel planlægger vi en længere rejse til Østen og Australien. Jeg er med på at det kræver en forhåndsgodkendelse hos mit forsikringsselskab, men er lidt i tvivl om man skal indhente den inden man bestiller rejsen eller inden afrejse? Vi tænker at rejse i august, men planlægger turen allerede nu.

Hvordan skal man skal forholde sig i forhold til medicinskift, når jeg stopper med at amme, skal jeg skifte til anden forebyggende behandling, kan det have indvirkning på forhåndsgodkendelsen? 

Svar

Den rigtig fremgangsmåde er, at I får en forhåndsgodkendelse på baggrund af dit helbred 2 måneder før rejsen bestilles af hensyn til afbestillingsforsikringen, dernæst skal du gerne være i en god stabil fase i indtil 4 måneder før afrejse for at rejseforsikringen dækker ordentlig når I er af sted, du kan jo evt. tage fat i dit rejseforsikringsselskab inden afrejse.