Gå til hovedindhold

Forløb og prognose ved synsnervebetændelse

Spørgsmål
Min datter har synsnervebetændelse, nu på begge øjne. Efter 2 MR-scanninger er sclerose blevet afkræftet. På venstre øje startede det hele omkring d. 20. aug. 2010 og på højre øje omkring en lille måned senere.

Hun har i dag været til sin 3. samtale med en neurolog på den scleroseklinik hvor hun har været under udredning. Han vurderer at synet på venstre øje måske aldrig bliver helt godt igen. Hun har 20% syn på venstre øje og 70% syn på højre øje (så højre øje er i hurtig bedring).

Hun har fået en højdosis prednisolonkur d. 13.-18. december 2010. Den tydeligste virkning af kuren var, at sortning for øjnene ved høj puls, blev mindre.

Vil det også være din vurdering at venstre øje har taget varigt skade? Eller hvor mange måneder er det maksimale for betændelsen og helingsprocessen? Hun har også fået muskelspændinger i arme og ben, hvilket hun synes startede samtidig med prednisolonkuren. Hvad kan det være?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang