Gå til hovedindhold

Formodning om sclerose inden forsikringen trådte i kraft

Spørgsmål

Jeg er pt indlagt i Ry og har her i samråd med socialrådgiveren aftalt, at jeg skulle kontakte Scleroseforeningens rådgivning, idet jeg for nylig fik afslag på erstatningen for Kritisk Sygdom. Jeg var i 1980 indlagt på Vejle Sygehus med diverse følelsesforstyrrelser og overlæge Melsen skrev dengang i journalen: "Jeg tror ikke der er megen tvivl om, at det drejer sig om en fredeligt forløbende dissemineret sklerose", og da der aldrig er påvist noget i min rygmarvsvæske, anser jeg Melsens konklusion for at være en formodet diagnose, og da Jørgen Alving i 1988 skriver: "Undersøgte er ikke disponeret til dissemineret sklerose", har jeg været af den overbevisning, at jeg ikke har sklerose.

Dette lige indtil 2012 hvor jeg i december var til undersøgelse hos Thor Pedersen på Århus Sygehus, hvor han overbeviste mig om, at de problemer, jeg har haft med maven, kunne skyldes sklerose. Han skriver derfor den 02.01.13, at jeg HAR 35.9 sklerose, iflg. oplysninger fra socialrådgiveren og Århus Sygehus. Da egen læge havde modtaget journalen fra Thor Pedersen, opfordrede han mig til at søge erstatning for Kritisk Sygdom, hvilket jeg også gjorde, men fik desværre afslag den 5. februar, med den begrundelse at jeg "fik stillet diagnosen dissemineret sklerose den 16. april 1980, men at jeg først blev omfattet af forsikringen den 1. april 2003".

Jeg forstår udmærket, at der ikke kan udbetales erstatning for en sygdom, der er diagnosticeret 23 år før forsikringen er trådt i kraft, men jeg mener ikke man kan afvise det på en formodning. Så hvad skal jeg tro?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang