Gå til hovedindhold

Forsinket diagnostik af sclerose, bør jeg klage

Spørgsmål

Jeg er i gang med et udredningsforløb, som har ledt til, at lægerne nu tror at jeg har sclerose.

Jeg blev indlagt i marts måned på sygehuset, efter at have fået foretaget en CT-scanning, som lægerne i første omgang mente viste 2 gamle blodpropper i min hjerne. Dagen efter fandt de imidlertid billeder fra en scanning fortaget 2 år tidligere (på baggrund af stadig gener efter et cykeluheld, troede jeg, gener som jeg dog nu kan se er de samme som dem jeg har fået at vide jeg kan forvente at kæde sammen med Multiple Sclerose), hvor de såkaldte "blodpropper" også var på.

Derfor udelukkede de så blodpropper og foretog en MR-scanning, som altså nu tyder ret sikkert på, sammen med andre prøver, at der er tale om sclerose i stedet.

Spørgsmålet er nu, om jeg skal klage over lægen fra dengang for 2 år siden (allerede dengang blev jeg opfordret, at min fysioterapeut, til at klage, da jeg fortalte hende om den konsultation jeg havde haft hos ham, hvor han var meget nedladende og arrogant)? Jeg klagede ikke dengang, da jeg ikke havde overskuddet.

Nu, hvor jeg finder ud af, at disse sygdomstegn - som for øvrigt bliver taget meget alvorligt denne gang - var på mine billeder allerede dengang, bliver jeg vred, ked af det frustreret.

Jeg har følt, at alle de sundheds/lægefaglige personer jeg har været i kontakt med, har set mig som en hypokonder i de mere end 2 år der er gået siden at ovennævnte læge sagde at der intet var galt. Jeg holdt derfor, til sidst, også op med at søge læge, selvom jeg har kunne mærke at der var/er noget er galt.

Jeg ved ikke hvor man skal henvende sig, hvornår man skal klage og hvornår man ikke skal, samt hvad som er almindeligt i sygehusvæsnet. Jeg skriver derfor egentlig for at høre jer, om I mener at jeg skal indgive en klage til patientklagenævnet?

Jeg kan mærke at jeg er lidt mistroisk, idet jeg tror at læger dækker over hinanden. Jeg frygter at dette kan have indflydelse på min videre behandling, da denne finder sted på samme sygehus, denne gang som for 2 år siden.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang