Gå til hovedindhold

Forskelle på behandlinger

Spørgsmål

I forbindelse med min sclerose-diagnose i 2006, blev jeg sat igang med behandling med Avonex. Jeg tålte behandlingen godt men fik stadig små attakker på nye områder hver 3. måned.

Efter et år blev jeg derfor sat på Rebif 44 og det tog også de fleste af disse "mini attaks". Desværre er bivirkningerne ved Rebif meget værre. Influenza-symptomerne kommer oftere, og de udløser ofte migræne, dagen efter injektion.

I en periode har det hjulpet med Voltaren, men mængden af denne er i sig selv begyndt at give problemer. Migræneren forsøges så behandlet separat med et blodtrykssænkende produkt, hvilket ikke er godt sammen med Voltaren, og kun delvist fjerner anfaldene og reducerer deres intensitet.

Jeg læste for nyligt følgende artikel her, hvoraf det fremgår at der ikke er stor forskel i effektm mellem Avonex og Rebif 44. Mit spørgsmål er derfor: har I nogen dokumentation for denne påstand og kan det være en fordel at skifte tilbage?

Jeg kan bedre tolerere symptomerne på de små anfald end bivirkningerne af Rebif, men jeg vil jo helst ikke skabe langtidsskader på mig selv ved skiftet.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang