Gå til hovedindhold

Forskellige reaktioner, i parforholdet, på sclerose

Spørgsmål

Jeg fik stillet diagnosen attakvis sclerose for ½ år siden. Siden da, har min mand og jeg ikke haft det særlig godt sammen.

Jeg føler mig ret afklaret med min egen situation; jeg har startet Avonex-behandling og er egentlig "rask" - de symptomer jeg havde er næsten helt væk, jeg er ikke så træt længere. Egentlig har jeg det forbavsende godt, synes jeg selv. Jeg har stadig mit fuldtidsarbejde og trives med at gå på arbejde. Har desuden fået en § 56-ordning, fordi jeg skal til undersøgelser, kontrol og andet i forbindelse med diagnosen.

Tilbage til familielivet: Min mand og jeg har 2 drenge, på henholdvis 5 år og 8 år, som jeg selv mener ikke er påvirkede af situationen. Derudover har jeg 2 store drenge fra mit første ægteskab, hvoraf den ene lige er flyttet hjemmefra og den anden lige er startet på efterskole. De er også nogenlunde upåvirkede af min situation. Jeg har talt helt åbent om min sygdom med dem og prøvet at svare på deres spørgsmål.

Jeg vil jo helst at alting er som det plejer og at vi kunne fortsætte med at leve et normalt liv.

I forlængelse heraf er mit spørgsmål så: Hvad skal/kan jeg gøre for at mit ægteskab ikke lider under dette? Min mand er meget vred i perioder, mener jeg skal holde mere fri fra arbejde, være mere sammen med de små nu m.m. Af og til bliver han lidt agressiv, hvorpå han råber og skælder ud som jeg aldrig har oplevet ham før.

Hvad kan hjælpe os ud af denne situation?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang