Gå til hovedindhold

Forstoppelse

Spørgsmål

Jeg er 75 år, sclerose diagnose i 1988. Har altid haft en meget trægt fungerende mave, blev allerede i barneårene fyldt med kilovis af hørfrø og loppefrø. Med årene blev det nogenlunde med et rimeligt motionsniveau og kun i sjældne stunder medicin for maven. Men efter sclerosens indtog har det været et tiltagende problem med vandladningsbesvær og afføringsbesvær. De sidste 25 år har jeg siddet i kørestol, i 1999 fik jeg topkateter, og p.g.a. tiltagende problemer med at få tømt maven (i en del år klyx i endetarmen dagligt og med flere timers toiletbesøg, hvilket i sig selv er besværligt når man ikke kan gå eller stå) - indtil en sygeplejerske foreslog mig stomi.

Det fik jeg så i 2002, og det har med mellemrum været nogenlunde fungerende, men nu er det helt tosset. Jeg har i flere år taget magnesia til sengetid, men da det der kvitteres i stomiposen nu er så tyndtflydende, så det er som at lukke op for en vandhane, er det meget svært at håndtere, og det er i forhold til, hvad der er i maven, kun lidt. Jeg har efter min læges råd skiftevis suppleret med enten Laxoberal eller Dulcolax, og nu senest med Movicol, men resultatet er ikke blevet bedre. Jeg har prøvet at tage den store dosis med 8 pulvere i en liter vand, men kan kun klare 4 pulvere i 1/2 liter uden at få kvalme og ubehag, men resultatet er ikke anderledes.

Kan man forklare, hvorfor afføringen nu kun er vand-tynd, og måske give mig et godt råd med den videre håndtering? Undskyld denne lange epistel, men det har fyldt og vedvarende fylder meget i mit liv, idet det bremser enhver mulighed for at flytte mig her fra mit eget hjem og toilet, hvor jeg dog har de nødvendige remedier til hjælp.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang