Gå til hovedindhold

Forstoppelse af Gilenya

Spørgsmål

Jeg har været på Gilenya i 3 uger og har fået voldsom forstoppelse efter påbegyndt medicin. Jeg kan gå i 5 dage uden toiletbesøg overhovedet, så tager jeg Laxoberal 20 dråber, og først derefter sker der noget efter 1 døgns tid. Min livskvalitet er virkelig blevet forringet. Kan det være rigtig, at jeg ikke længere kan komme af med min afføring på normal vis - altså uden afføringsmidler, som ellers ikke tidligere har været noget problem. Min forstoppelse er opstået efter opstart på Gilenya medicinen. Jeg havde ingen problemer med min fordøjelse på Tysabri, udover den almindelig træge mave sclerose kan give. Er forstoppelse et kendt fænomen på Gilenya?

Svar

Jeg har ikke hørt om, at Gilenya  kan give forstoppelse, tværtimod kan det give diarré. Jeg har været rundt i klinikken for at spørge andre, om de har kendskab til det. Det har de ikke. Jeg har også være inde på medicin.dk for at kikke på bivirkninger til Gilenya, og der står der heller ikke noget om det, så jeg tror ikke, at din forstoppelse har noget med Gilenya at gøre.

Håber at du får opklaret det på anden måde, idet det er rigtigt, at du ikke skal lide af så massiv forstoppelse, som du beskriver. Det går ud over livskvaliteten, så noget skal ændres, så du igen kan kommer på toilettet ca. hver til hver anden dag.