Gå til hovedindhold

Forværring af kognitive problemer - hvor hurtigt

Spørgsmål

Jeg vil gerne høre, om man kan forudse MS kognitivt? Og om hjernen nedbryder hurtig eller om det kan tage lang tid? Min mand fik sin diagnose i august 2006, da han var begyndt at forandre sig: Han har dårlig hukommelse og tænker ikke selv på, hvad han skal lave. Han sidder bare hele tiden - så han er nu på aktivitetstilbud.

Vores børn har foreslået, at han skal på plejebolig, jeg synes selv, at det virker for tidlig, idet han jo stadig kan forstå noget. Vi kommunikerer dog ikke ret meget, da han kun kan bestemte emner, hvilket går mig meget på. Jeg aner ikke hvem jeg kan tale med: Kender nogle med sclereose, men ikke helt det samme som min mands? Han bliver snart 60, og vi er begge stærk hørehæmmede, så jeg har svært ved at være med i gruppemøde.

Sosu-hjælperne har kunnet mærke forskel på ham i det sidste halvandet år, og en af dem mener, at det går nedad hurtig. Passer det? Man er begyndt at søge efter plejebolig, som jeg skal afgøre. Det er svært og jeg er jo ulykkelig over, at han blev ramt. Hvad kan jeg gøre for at hjælpe ham?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang