Gå til hovedindhold

Forværring af sclerosesmerter ved orgasme

Spørgsmål

Jeg er en Q på 70 år. Jeg har haft sklerose siden 2002, primær progressiv, men de sidste 1½ år er den skiftet fra fredelig til nærmest agressiv med føleforstyrrelse ned i begge ben, gangbesvær, dårlig balance og mange smerter i rygmuskulaturen.

Jeg har været alene i 3 år, orker ikke nye intimrelationer, men savner sex. Jeg har fornylig anskaffet en vibrator og har nydt orgasmen, men har umiddelbart efter og de næste 7-8 dage haft udtalt forværring af symptomerne i benene. Jeg prøvede igen efter et par uger med samme resultat. Det er lidt skræmmende, og jeg tør ikke rigtig prøve igen. Jeg husker, at min mand fik anbefalet at bruge eltandbørstens vibrationer på håndleddet for at "forvirre" smerteledningen til fingrene efter en delvis vellykket carpaltunnel operation. Det hjalp faktisk, så nu tænker jeg, om der på samme måde kan være en sammenhæng med vibrationen, orgasmen og de forværrede neurologiske symptomer i benene?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang