Gå til hovedindhold

Forværring af træthed

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 46 år, som har haft sclerose siden år 2000. Har haft et nogenlunde forløb, et par attacker og derefter fået en nerveskade i rygmarven. Jeg får Gilenya og fungere godt på det. Får Tradolan mod smerter i rygmarven. Jeg syntes, min træthed tager til, og nogle dage efter en arbejdsdag på 6 timer, så er jeg intet værd resten af dagen. Jeg er i flexjob på 25 timer ugentligt og med en ugentlig fridag og tænker nu, at jeg måske skal gå lidt ned i tid.

Har til tider følt en voldsom træthed i årene der er gået, men syntes trætheden tager til. Er det meget normalt, at sclerosen efter så mange år går ind nu, og giver mig en så voldsom træthed? 

Svar

Træthed er et meget udbredt og invaliderende symptom ved sclerose og kan godt forværres med årene. Det er dog vigtigt at udelukke andre årsager til træthed, som f.eks. medicinbivirkninger, lav blodprocent, forskydning i stofskiftet (blodprøvekontrol), søvnproblemer eller depression. Du kan snakke med din læge om træthedssymptomerne og lære mere om træthed og søvnproblemer på hjemmesiden.