Gå til hovedindhold

Fra amning til modermælkserstatning

Spørgsmål

Mit spørgsmål drejer sig om udfasning af amning for at påbegynde Avonex. Jeg er sclerosepatient på 2. år og er på Avonex til daglig, men har netop fået en datter for 6 måneder siden og får derfor Immunoglubin i øjeblikket. Jeg har det godt og har ingen sygdomstegn haft i min graviditet eller efter min fødsel. Men jeg vil hellere gå tilbage til Avonex før end siden, hellere være på den sikre side end at vente på et attak eller forværring i nuværende tilstand. Det er svært at skulle håndtere sygdom og behandling oveni alle de nye tanker og bekymringer, der i forvejen fylder som ny mor.

Med hensyn til mit behov for at stoppe amning for at genoptage Avonex. Vil du mene det er unødvendigt at gøre det allerede nu? Jeg oplever ingen ændring i min fysiske tilstand siden før min graviditet. Mit ræsonnement er: Det er mere sikkert at stoppe amning over kort tid for at genoptage Avonex end det er at amme lang tid endnu med en lang glidende udfasning, da jeg har forstået det således, at jo mindre man ammer jo mindre godt beskyttet er man, og at jeg derfor i scenarie 2 i en længere periode vil være mere og mere udsat for attakker, også med den behandling jeg får imens. Men det er måske misforstået?

Jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg trapper amningen ned gerne i løbet af en måneds tid max. Min datter vejer 6,5 kilo, jeg ammer hende 6 gange daglig på ret faste tidspunkter kl. 6, 9, 11, 15, 18, 20.30 og hun får grød/kartoffelmos kl. 9 og 18 med lidt vand til i kop. Hun sover igennem om natten fra kl. 21 til 6. Hun har aldrig brugt sut eller taget sutteflaske, men jeg har indimellem prøvet det af med svingende held. Nogen gange kan hun finde ud af at sutte og drikker lidt, andre gange vrænger hun bare på næsen af det. Jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg både for hende og mig selv får en god overgang til modermælkserstatning fra bryst, hvad gør jeg, hvis det skal være uden sutteflaske, og hvordan sikrer jeg mig, at hun får nok mælk?


 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang