Gå til hovedindhold

Frygt for lumbalpunktur

Spørgsmål
Jeg er en 46-årig kvinde, der to gange indenfor et halvt år har været ude for at mit højre ben er "blevet væk". Den første gang står jeg ud af sengen om morgenen og faldt. Der var intet liv i benet. Heller ikke den der "sove-følelse". Efter ti minutters tid reagerede benet igen normalt.

Min søster og min kusine har sclerose, hvorfor jeg fik en henvisning til en neorolog, der sendte mig til scanning, den der elektriske undersøgelse samt øjenundersøgelse.

Neurologen konkluderede, at han ikke mente at jeg havde sclerose, hvad jeg selvfølgelig var glad for. Sidenhen har jeg dog, fra flere sider, fået at vide at de først har fået sygdommen konstateret efter rygmarvsprøven.

Da jeg i marts skulle til at gå ned ad en trappe, reagerede mit ben igen ikke - det flyttede sig simpelthen ikke, hvorfor jeg røg på snotten. Dette, samt det faktum at mine ben igen er begyndt - i helt vågen tilstand - at spjætte når jeg sidder i sofaen om aftenen, lige som jeg ofte har en varm-plet-formmelse og rastløshed i benene også tidligere på dagen - ja, det får mig til at henvende mig her:

Vil du anbefale mig at få foretaget rygmarvsprøven? Jeg er ret angst for at få den foretaget, da min far blandt andet er blevet permanent følelsessløs fra livet og nedefter ligesom han må gå med ble m.m., efter at have fået foretaget en rygmarvsbedøvelse, hvor de åbenlyst lavede en alvorlig fejl.

Hvad siger du?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang