Gå til hovedindhold

Generalfuldmagt, værgemål og arv

Spørgsmål

Min søster på 52 år - som i 10 år har haft sclerose er lam fra top til tå og får sondemad - har netop mistet sin mand, som har passet hende i hjemmet i 7 år. Min søster må ikke lades alene - et lægeligt skøn. Efter min svogers død er min mor på 84 år flyttet ind og passer nu min søster 24 timer i døgnet, indtil en passende plads på en døgninstitution kan findes.

Som både person og økonomisk værge har min svoger inden sin død valgt sin datter fra tidligere ægteskab. Hun har allerede fra sin fars dødsdag den 25.3.2013 begyndt at fjerne ting fra hjemmet - papirer, ting, omadresseret alt post, meldt min søster ud af diverse foreninger og meget, meget mere. Min mor og jeg forstår ingenting. Der har endnu ikke været skifteretsmøde, men vi ved at hendes mand har lavet testamente, hvor min søster skal arve alt, og hans børn skal kun have deres tvangsarv. Samlet formue vil ikke overstige kr. 500.000.

Spørgsmålene er mange, men kan vi forhindre at min søsters hjem bliver "skrællet" på den måde omkring ørene på min mor? Og har den udnævnte værge virkelige ret til at fjerne alt fra hjemmet, når min søster står som arving til alt? Min søster er ikke umyndiggjort, men hun har intet sprog og kan derfor ikke besvare spørgsmål.

Vi har ønsket en skifteværge til skiftretsmødet - det er vi blevet anbefalet, da værgen er nævnt i testamentet som del af tvangsarven. Vi ønsker ingen familiefejde, men vi føler ikke at min svogers datter på nogen måde tilgodeser min søster og hendes familie. Der er kun min mor og mig, vi anser stadig min søsters hjem, og alt hvad er der som hendes, og værgen opfører sig som om alt er hendes. Hvad kan og skal vi gøre?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang