Gå til hovedindhold

Gentagne lungeinfektioner

Spørgsmål
Min mand, der er 41 år, har siden 1998 haft sclerose og har faktisk haft det godt siden 2001, hvor han gentagne gange var indlagt med urinvejsinfektion. Hans sygdom er gradvist blevet forværret, men i et tempo hvor hele familien har kunne følge med.

I juli måned skete der så imidlertid det, at han blev indlagt med lungebetændelse - og han har siden da haft 11 lungebetændelser, som regel ledsaget af en urinvejsinfektion.

Han fik for 2 uger siden lagt en PEG-sonde, som skulle afhjælpe, da man mente det var på grund af fejlsynkning at han fik disse lungebetændelser. Han nåede så lige at komme hjem 1 døgn, før han fik lungebetændelse igen.

Intensiv-lægen mente så at man kunne afhjælpe hans problem, med at komme af med det slim han ikke kunne hoste op, hvis man lavede et lille "respirationshul", så man kunne gå ind og suge ham.

Han er nu henvist til et af landets resirationscentre, men har først en tid i november 2010. Så: Hvad kan jeg gøre, for at holde lungebetændelserne og urinvejsinfektionerne væk?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang