Gå til hovedindhold

Gilenya og Tysabri

Spørgsmål
Jeg er 30 år og har haft MS i næsten 10 år.
Jeg har været på Tysabri i de sidste fem år, og er nu blevet testet JC virus positiv. Min læge anbefalder mig at skifte til Gilenya grundet den øget risiko for PML. Jeg har været glad for at være på Tysabri, jeg synes der kom meget mere ro på sygdommen efter jeg startede, og har ikke haft nogen bivirkninger. Så jeg vil egentlig gerne blive på Tysabri, men er også bange for PML. Vælger jeg at blive på Tysabri, skal jeg vist underskrive noget om, at det er mit eget valg at forsætte.

Jeg kender en anden der også får Tysabri, og hans læge siger at selv om han måske blev testet JC virus positiv, ville lægen anbefale ham at blive på Tysabri, for de holder jo godt øje med en, og Tysabri er stadig det bedste der er siger lægen. Kan det passe der er så meget forskel på retningslinjene fra afdeling til afdeling, når min læge anbefalder mig at skifte? 

Kan Gilenya have en skadelig virkning på min sædkvalitet? Første gang jeg snakkede med min læge om det, sagde han ja. Når jeg er på Tysabri er der ingen fare, men skal jeg på Gilenya skal jeg til at tænke på det med min sæd.

Jeg skal måske også prøve Fampyra. Ved I noget om det kan påvirke ens sædkvalitet?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang