Gå til hovedindhold

Giver mild sygdom få medicinbivirkninger

Spørgsmål

Jeg har fået diagnosen CIS med meget milde symptomer (lette føleforstyrrelser), efter et meget mildt attak i juni 2015 (lette motoriske problemer med højre arm og højresidige føleforstyrrelser). Min scleroselæge vil gerne give mig Aubagio - men da jeg endnu ikke er fuldt udredt hos infektionsmedicinsk og reumatologisk afdeling venter vi med den beslutning til ca. midt i januar.

Mit spørgsmål går på bivirkninger ved Aubagio: Kan man forvente at graden af og risikoen for bivirkninger er proportional med styrken af sygdommen? Altså, kan man forvente få og milde bivirkninger ved Aubagio (og andre medikamenter for den sags skyld), hvis man kun har milde symptomer? Jeg er i syv sind, om jeg skal gå igang med behandling, for noget der måske er et enkeltstående tilfælde af demyeliniserende lidelse. Er meget i tvivl om jeg overhovedet er på vej mod MS, eller om mine to læsioner på rygmarven skyldes noget andet - på infektionsmedicinsk siger de, at man ikke kan udelukke en post-infektiøs reaktion, på trods af alle test indtil nu har været negative.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang