Gå til hovedindhold

Handicapbil og handicapkørsel

Spørgsmål

Jeg har en syv år gammel handicapbil. Jeg arbejder i fleksjob. Jeg har for tre måneder siden været så uhedig at brække min hofte. Jeg gik i forvejen virkelig dårligt, og min balance er elendig. Efter hofteoperationen er det, der ellers var mit gode ben, blevet svagt og ustabilt. Så nu er jeg - indtil videre i hvert fald - blevet fuldtids kørestolsbruger. Min gamle bil er ikke indrettet, så jeg selv kan få min kørestol ind og ud. Jeg har søgt om en ny bil - det var alligevel ved at være tid til, at jeg skulle have en bil med bedre mulighed for at have kørestol med. Min erfaring er, at det tager ca. 18 måneder fra ansøgningen er indleveret, til jeg har bilen.

For at hjælpe med at dække mit transport behov i denne periode, har jeg søgt kommunen om handicapkørsel. Jeg har fået afslag med begrundelsen: "Du har søgt om handicapbil - du kan ikke få dobbelt." Men det at jeg har en ansøgning liggende på en handicapbil, løser ligesom ikke mit transportproblem lige nu. Kommunens forslag er, at jeg kan trække ansøgningen om støtte til bil tilbage. For hvis mit transport behov kan dækkes af handicapkørsel, har jeg jo ikke brug for en bil. Handicapkørsel kan på ingen måde dække mit daglige transport behov. Men det kan dække en mindre delmængde og reducere mine udgifter til taxa i perioden, indtil jeg får min bil.

Jeg mener der findes en ankeafgørelse på, at man godt både kan have handicapbil og handicapkørsel. Men jeg kan ikke finde den. Den dækker selvfølgelig ikke helt min situation, men jeg tænker den alligevel kan bruges. Kan du pege på andet brugbart lovgrundlag, som jeg kan bruge overfor kommunen?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang