Gå til hovedindhold

Har BG12 en bedre virkning end Avonex

Spørgsmål

Jeg har attakvis MS på 11. år uden diagnose og 6. år med en diagnose og får Avonex for det i dag. Det er prima mine arme som begge er ramt med tunghed, føleforstyrrelser i hænderne og en snurren i underarmen fra albuen og ned til håndledet som kommer og går. Jeg har også føleforstyrrelser i højre fod med lidt usikker balance samt nedsat styrke i højre ben. Inden jeg kom i MS-medicinsk behandling, havde jeg store føleforstyrrelser fra fødderne og hele vejen op til et stykke over navlen, som så aftog efter ca. 1½ måned. Derefter har jeg haft synsnervebetændelse på det ene øje, utydelig tale, rysten på hænder så jeg ikke kunne spise eller skrive uden andre kunne se der var noget galt med min motorik, svimmelhed så når jeg kørte på cykel trak jeg ud mod kørebanen (ufrivilligt), når jeg gik trak jeg ud mod den ene side.

Jeg startet med Rebif 44 og derefter Rebif 22 men måtte stoppe pga voldsom infektion i munden. Kom derefter på Copaxone, men det var for smertefuld for mig, så det blev en kort fornøjelse, og kom derefter på Avonex som jeg har været på i en del år efterhånden. Jeg har været kandidat til Tysabri, men det blev annulleret i sidste øjeblik, da jeg har haft celleforandringer i et modermærke og er under udredning for svære celleforandringer i underlivet. Gilenya var jeg ikke kandidat til, pga den voldsomme infektion jeg fik på Rebif 44 og 22. Neurologen troede at infektionen meget nemt kunne komme tilbage med denne behandling, når jeg reageret så voldsom på Rebif 44 og 22.

I min journal står der, at jeg er interesseret i at komme på den nye sclerose pille BG-12, næste gang jeg bliver indkaldt til foråret. Har den en væsentlig forbedret virkning end Avonex? Har du evt nogen forslag, jeg kan tage med til min neurolog næste gang, jeg skal til undersøgelse, omkring andre muligheder/kombinationer end det som jeg allerede har været igennem? Og til slut vil jeg nævne, at når jeg indtager kosttilskud fx Spektro med D-vitamin, stærk B-vitaminer, urter, jern, hvidløgsfed (bare 1-2 stk i madlavning) er det 100% sikker, at jeg indenfor 6-12 timer har store føleforstyrrelser i mine hænder og fødder, som i forvejen er ramt af føleforstyrrelser. Det er meget tankevækkende at mit immunsystem reager så voldsom på det. Giver det en logisk forklaring med hensyn til sclerose og et aktiv immunforsvar, at jeg reagere så voldsom på kosttilskud, som jo i sig selv ikke er ”farlige” at tage? Og er der en åbenlyst sammenhæng med, at hvis jeg fx får for ”effektiv” MS medicin, så får jeg infektion, nu når jeg reager så tydeligt på Rebif og kosttilskud ?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang