Gå til hovedindhold

Har jeg kognitive problemer som følge af sclerose

Spørgsmål

Jeg har fået diagnosticeret attakvis sclerose for ca. 4 måneder siden og har haft diverse attakker. Har været blind på det ene øje, "stød" i læber og fingre og haft en ubrugelig arm. Jeg får Avonex og er ovre bivirkningerne nu. Har læst en milliard af spørgsmålene herinde om kognitive problemer, for det er det eneste jeg har, men det virker som om at de kognitive problemer jeg har, ikke burde være der når jeg "kun" har attakvis.

Jeg har UTROLIGT svært ved at huske, selv navnet på min kæreste, hvad jeg foretog mig i går osv. Jeg siger tit et helt forkert ord end min intention er. Jeg har svært ved at skelne mellem virkelighed, og noget jeg har drømt. Jeg oplever også træthed og udkørthed, specielt når jeg har haft en aktiv dag. Jo flere ting jeg glemmer på en dag, i jo dårligere humør bliver jeg. Mine humørændringer er ekstreme, og jeg får tit at vide, at jeg er sur, men når man bare prøver at huske, hvad det lige var man ville eller skulle så har man jo ikke en chance.

Min læge på scleroseklinikken i Odense sagde at, jeg havde mange "sorte huller" i min hjerne. Jeg har for 2 år siden fået lavet en psyk-test af en psykolog, og den viste at min arbejdshukommelse er på sinkeniveau, kan det være sclerosen som ikke var opdaget endnu? Testen viste også at jeg, bortset fra det, var forholdsvist "klog", med en IQ på 126. Føler at jeg overdiagnosticerer mig selv, og panikker lidt, men det vil give meget mere mening for mig hvis det "bare" er pga sclerosen. Kan du hjælpe mig lidt med alle mine spørgsmål?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang