Gå til hovedindhold

Har jeg nu MS

Spørgsmål

Har i det sidste år været til observation for Sclerose. Nytårsaften 2011 fik jeg et attak som lammede min venstre arm. Fik hurtigt lavet alle undersøgelser afsluttende med en MR-scanning. Den viste 2 prikker. En i rygmarven og en i hjernen. Blev kontrolscannet i maj måned med uændret resultat. Har netop fået svar på min scanning her fra januar, den viser 4 prikker mere i hjernen, og jeg har fået konstateret sclerose efter McDonald kriterierne, og har fået at vide at jeg nu vil blive tilbudt behandling.

Er i tvivl om jeg nu har sclerose, eller om jeg stadig kun er i risikogruppen? Ligeledes vil jeg gerne hører om jeg skal forlange flere undersøgelser - endnu en rygmarvsprøve - og hvad der endeligt fastslår om jeg har sclerose?

Jeg er 39 år. Dyrker styrketræning 3 gange om ugen og konditionstræning 2 gange om ugen. Skal jeg være opmærksom på noget i denne forbindelse? Har det helbredsmæssigt helt fantastisk, og det er svært for mig at forholde mig til, hvad jeg gør herfra, og hvordan jeg bør håndtere denne melding?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang