Gå til hovedindhold

Helårsbeboelse i sommerhus

Spørgsmål

Jeg er 50 år og fik diagnosen MS i april 2003 og blev, på grund af voldsom træthed, kognitive problemer samt daglige smerter, bevilliget fleksjob på 13½ timer om ugen, fra d. 1/9/2004.

Jeg har siden august 2007 boet i mit sommerhus, da vi ikke havde råd til to huslejer. Sommerhuset blev sat til salg og er det stadig (sat ned i pris 2 gange). Har fået dispensation i 2007 og 2008 til at bo her om vinteren. Huset er, hen af vejen, blevet indrettet så jeg selv kan magte det.

I september 2009 søger jeg så igen om dispensation og finder først der ud af, at jeg de forrige år har haft mulighed for at søge om helårstilladelse.

Jeg har åbenbart været alt for naiv, idet jeg gik ud fra, at vi fik dispensation igen - men det gjorde vi ikke. Jeg skrev en ansøgning (måske var denne ikke god nok) og fik nej. Min mulighed nu er at anke til naturankenævnet, hvilket jeg selvfølgelig gør. Den ene afdeling i kommunen siger at hvis de skal genhuse os, bliver det muligvis i et sommerhus (?).

Min mand, der er 58 år, har haft en blodprop og fået isat 5 stents og han er ligeledes på fleksjob (12 timer om ugen). Ingen af os har overskud og kræfter til at flytte og bygge et nyt hjem op - vi har desuden heller ikke økonomi til det og sidder af samme grund afdragsfrit i sommerhuset.

Jeg er blevet bekendt med, at der findes en paragraf 40 stk. 2 og ved at der vores kommune, i 2 tilfælde (i maj 2009), netop blev taget hensyn til at folk var i fleksjob, for ikke at "tvinge" dem ud af arbejdsmarkedet.

Jeg ved p.t. ikke hvad jeg skal gøre. Jeg er fuldstændig knust over måske at skulle flytte fra mit hjem og at skulle føle mig som kriminel, da kommunen i morgen vil politianmelde os, medmindre vi flytter til en anden adresse.

Jeg har snakket med socialrådgiveren inde i Scleroseforeningen, der anbefalede mig at skrive til dig. Måske kan du ikke hjælpe mig, men et råd kunne jeg godt bruge.

Min mand og jeg købte sommerhuset i 2002, hvor vi satte det i vores børns navn. I april 2004 satte vi det så i mit navn. Har det nogen betydning? Jeg har læst om en særlig 5-års regel?

Vi har ikke modtaget et varsel fra kommunen, om at vi ikke kunne få dispensation igen. Havde vi det, ville jeg have søgt om helårstilladelse langt tidligere (og kunne måske have formuleret det meget bedre. som det var nu skulle det gå meget hurtigt.

Socialrådgiveren fortalte mig at Kommunernes Landsforening har anbefalet kommunerne at give et skriftligt varsel, i foråret 2009.

Jeg prøver alt lige nu, men kan også mærke at det tærer på ressourcerne.

Måske skal det slutteligt lige siges at handicaprådgivningen i kommunen er utrolig søde, men de kan ikke gøre noget, da det er Teknik og Miljø afdelingen der afgør sagen.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang