Gå til hovedindhold

Hepatitis B-vaccination og sklerose

Spørgsmål

I forbindelse med en erstatningssag, hvor jeg er overbevist om, at jeg har udviklet sklerose efter en vaccination med Twinrix i 2004 (forretningsrejse til Østen), har jeg lige modtaget en skrivelse fra Lægemiddelstyrelsen, hvori de skriver:

"at man udfra den publicerede litteratur på området kan se at en mulig sammenhæng mellem vaccination mod hepatitis (især hep. B) og MS er et meget omdiskuteret emne, og at der i en nyere publikation (Mikaeloff e. Al., 2009) fremgår at en bestemt type hepatitis B vaccine, Engerix B syntes at øge risikoen for Multiple Sclerosis. Twinrix er en bivalent vaccine, der indeholder de antigene komponenter der bruges til at fremstille Havrix (hep. A) og Engerix B."

I denne ovenfor nævnte publikation skriver de, at man har forhøjet risiko for at udvilke sklerose, i 3 år efter vaccinationen.

Min egen læge og jeg har sammen indberettet de bivirkninger, som jeg fik af Twinrix vaccinen. De bivirkninger som jeg fik, umiddelbart efter vaccinationen var; blærer/kløe på hænder og fødder, Herpes Zoster: helvedsild, nedsat kraft i ben, lammelser og til sidst en diagnose med sklerose. Alle bivirkninger, som står skrevet i indlægssedlen til vaccinen.

Hvordan forholder skleroselæger sig til en sådan publikation og vil det indgå i jeres fremtidige anbefalinger for vaccination ved udlandsrejse?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang