Gå til hovedindhold

Historiske lidelser på sundhedssikring samt fortrolighed

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål til brugen af min sundhedssikring pga en depression. Der ligger et notat, og her står at jeg har sclerose, det ved min arbejdsplads intet om. Jeg kan se, at min sundhedssikring ønsker at se notatet, og jeg vil i den forbindelse høre, om jeg kan komme i problemer (juridisk).

Jeg har kun haft små attakker i de sidste 15 år, og jeg aldrig fortalt nogen om min sygdom. Så er det dumt at gøre brug af min sundhedssikring, da de måske vil skyde sagen over på sclerosen?

Svar

Hvad angår brugen af en sundhedssikring, er dialogen mellem dig og sundhedssikringen som udgangspunkt fortrolig. Derfor mener jeg roligt, du kan gå videre med sagen, men du kan jo i den sammenhæng få bekræftet hos dit sundhedssikringsselskab, at dialogen er fortrolig.

Jeg er ikke læge, så jeg kan/vil ikke vurdere om sundhedssikringen kan fastholde/dokumentere at din nuværende tilstand skyldes noget historisk. Visse sundhedssikringer, når disse er etableret gennem et firma, er med dækning for tidligere skader med en karenstid på 2 år.