Gå til hovedindhold

Hjælp i lufthavn

Spørgsmål

Jeg har sklerose, jeg bor alene og har problemer med balancen og at gå. Vennerne siger, at jeg skal anskaffe mig en transportabel el-scooter, så jeg også kan benytte den på rejser. Jeg har nu prøvet sådan en, og det gik nogenlunde med at folde ud og folde sammen, men jeg kan ikke løfte den. Den vejer kun 25 kg, men alligevel vil jeg ikke kunne løfte den op på kuffertvægten i lufthavnen. Hvordan løser jeg sådan et problem? Kan jeg tillade mig at købe noget, som jeg ikke selv kan håndtere? Hvis jeg kan, hvor henter jeg så den hjælp, som jeg i visse situationer vil have brug for?

Svar

Først mener jeg, at du skal kontakte ergoterapeuten i din kommune vedrørende rådgivning og vejledning omkring hjælpemidler. Terapeuten kan vejlede dig både vedrørende hjælpemidler, som du har mulighed for støtte til og også evt. hjælpemidler, som du selv kan anskaffe.

Vedrørende hjælp i forbindelse med rejser kan du orientere dig på København Lufthavns hjemmeside vedrørende serviceordninger til rejsende med handicap. Der er mulighed for hjælp.

Nu kender jeg jo ikke din situation generelt, og ved derfor ikke om du er orienteret om reglerne for handicapkørsel samt ledsageordning. Du har mulighed for at orientere dig nærmere herom på Scleroseforeningens hjemmeside under lovgivning, ligesom din kommune også er forpligtet til at vejlede dig.