Gå til hovedindhold

Hjælpepersonale til fysioterapi

Spørgsmål

Jeg skriver til jer, da jeg netop har fået besked om, at min ene behandler hos fyssen, ikke må behandle mig efter 1.2.2020 pga. nye regler for mindre hjælpepersonale til vederlagsfri fys.

Jeg har haft MS i 20 år. Har været hos mange forskellige fysioterapeut. De sidste ca. 6 år har jeg gået hos en fys og en hjælpepersonale 1 x ugentligt vederlagsfrit. Jeg har bare fået det bedre og bedre, da de supplere hinanden fantastisk. Har tidligere prøvet hold, men det kan jeg slet ikke klare mig med. Er der nogen måde hvor jeg kan klage eller søge om dispensation? Jeg er meget ked af at skulle stoppe dette gode samarbejde, syntes der er nok, man skal bruge energi på i hverdagen, så jeg vil gerne om min fys kunne fortsætte.

Svar

Den økonomiske ramme for vederlagsfri fysioterapi er blevet overskredet, og derfor er det bl.a. blevet besluttet at hjælpepersonale pr. 1/2-2020 kun er til holdtræning og ikke længere til individuel træning. Det er således en overenskomstmæssig aftale. Derfor giver det ikke mening at klage over det eller søge om dispensation, da det er de nye regler, som gælder for alle.