Gå til hovedindhold

Hjemme blodtryks måling

Spørgsmål

Jeg håber, at I kan give mig et rigtig godt råd. Jeg vil gerne tage mit blodtryk jævnligt hjemme hos mig selv. Jeg sidder i kørestol, og jeg har ingen til at hjælpe mig med at sætte en manchet på armen. Når jeg ser, hvad der er på markedet, bliver jeg meget forvirret, hvad skal jeg købe? Er der nogen af de blodtryksmålere til håndleddet, I kan anbefale mig? 

Svar

Blodtryksmåling på håndleddet er mere unøjagtigt, end hvis man måler blodtrykket på overarmen. Men blodtryksmåler til håndleddet som er certificeret/godkendt f.eks. Valmed apparatet kan bruges. Det er altid en god ide at måle sit blodtryk derhjemme, især hvis man er i blodtrykssænkende behandling. Men det kan ikke stå alene, du skal fortsat have målt dit blodtryk hos din egen læge. 

Hvis du ikke har nogen hjertekar sygdom, er det nok at du hos egen læge får målt blodtrykket én gang årligt, men hvis du er i behandling for forhøjet blodtryk, skal du tale med din egen læge om, hvor tit du skal komme til ham for at få målt det. Når du måler blodtrykket derhjemme, er det en god ide at tage resultaterne med til lægen, så de kan sammenlignes, med det der bliver målt hos lægen. På den måde får du også en sikkerhed i, om dine hjemmemålinger er målt korrekt.