Gå til hovedindhold

Hold i nakken og sclerose

Spørgsmål
Jeg fik for 10 år siden lavet en undersøgelse på Rigshospitalet, hvor jeg bagefter fik at vide at hovedpulsåren i min hals i den ene side var forsnævret med - så vidt jeg husker - 10 %, ved I om det betyder at venen i samme side så også er forsnævret, eller om det er en anden undersøgelse der skal til for at man kan finde ud af det?

Samtidig tænker jeg på, at jeg et par måneder før jeg fik mit første attak for 27 år siden havde et kraftigt hold i nakken.
Jeg har siden hørt andre fortælle at de har "hørt om" andre der også havde et hold i nakken før deres sclerose brød ud, men jeg har aldrig selv mødt nogen, hvor det startede med et hold i nakken.

Er det at få et hold i nakken noget I har hørt om i forbindelse med udbrud af sclerose?
Grunden til jeg spørger er, at jeg sidder og forestiller mig, at et hold i nakken måske også kan gøre at blodet flyder dårligere til og fra hjernen, hvis musklerne presser på venen. Derfor vil jeg gerne høre, om I ved hvorvidt et hold i nakken kan påvirke blodstrømningen i kar og vener?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang