Gå til hovedindhold

Hovedpine efter stop med Rebif og Panodil

Spørgsmål

Efter aftale med scleroseklinikken er jeg stoppet med Rebif, da jeg havde frygtligt ondt i kroppen hele tiden, måtte tage 2 x 2 panodil om natten, for ikke at være vågen og ryste og have slemme led smerter. Og dagen efter var kroppen så "øm" og smadret, at det krævede 2 x panodil igen for at klare dagen og mit arbejde. Injektionsstederne var ikke pæne, og jeg havde dannet meget arvæv. Jeg har haft sclerose siden slut 90'erne.

Jeg har udviklet migræner, for lave trombocytter mv, så vi ville prøve at pause, og se om jeg fik det bedre. Jeg har holdt pause i 14 dage, og efter 3. dagen har jeg haft kronisk hovedpine, er så øm ned langs rygsøjlen, er svimmel og træt. Jeg tænker på, om det kan være kroppens reaktion på ophør med Rebif og Panodil forbruget? Hvor længe kan man mon forvente, at det varer?

Svar

Vi har ikke kendskab til, at man får "tilbagetræknings symptomer" (symptomer når man stopper visse former for medicin), når man ophører med Rebif. Derimod vil ophør af smertestillende medicin, efter et større forbrug gennem længere tid, kunne give såkaldt medicinoverforbrugs hovedpine.