Gå til hovedindhold

Hudreaktion ved Copaxonebehandling

Spørgsmål
Jeg har et spørgsmål omkring konsekvenserne af Copaxone indsprøjtningerne:  

Jeg har taget medicinen i ca. to måneder nu, men hver gang jeg stikker mig, kommer der en slags bule under huden, der er temmelig lang tid om at forsvinde igen.
Der kommer også blå mærker, og det klør ulideligt i flere dage efter. Hver anden eller tredje gang kommer jeg til at ramme en muskel eller blodåre, og så er der bare smerte i tyve minutter efter.
Min scleroselæge siger, at hvis man stikker sig i eller tæt på disse fortykkelser af huden, ved man ikke, om medicinen overhovedet vil virke.  

Jeg er bange for, at der snart ikke vil være flere steder på lårene eller balderne, hvor jeg kan stikke uden at ramme disse buler – og hvad gør jeg så? Jeg har ingen andre steder at stikke end lår og balder, da jeg ikke har fedt nok på kroppen.  

Jeg vil desuden også gerne vide, om Copaxone overhovedet kan have en forebyggende effekt på føleforstyrrelser, eller om det kun forebygger egentlige attaks, der påvirker ens bevægeapparat som sådan?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang