Gå til hovedindhold

Humørsvingninger præger familien

Spørgsmål

Jeg er 14 år gammel og har et spørgsmål vedrørende min far. Lige siden jeg kan huske, har min far haft sclerose, men her i de sidste 3-4 år er det blevet anderledes. Han er begyndt at få dage, hvor han bare fra morgenen af er sur, og stort set ikke engang gider og sige et ord til min mor og mig, eller bare at kigge på os er "svært" for ham. Bare i denne her uge har han været sådan i 2 hele dage (Han plejer at få 1-8 af sådan nogle dage i løbet af et måned.) Så spørger min mor ham som regel "hvorfor er du sur/ked af det?" Så kommer de næsten altid op og skændes om, at hun bare skal blande sig uden om hans liv.

En nem måde for os at se, om han er sur, er hvor lang tid han er opppe i fitness, de gange hvor han ikke er sur overhovedet, er han deroppe maks 2 timer, mens de gange hvor han er sur, er han deroppe mindst 3 1/2 time. Næste dag hvor han ikke er sur mere, plejer min mor/mig (langt de fleste gange min mor), at spørge ham om, hvad det der igår handlede om, du ved "hvad fik dig til at være sur/ked af det." Disse dage svarer han pænt: "Det er min sygdom, sclerose.

Så mit spørgsmål er: Har sclerose en forbindelse med humørsvingninger på nogen måde, og hvordan kan jeg få dette helvede i familien angående hans humørsvingninger til at stoppe?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang