Gå til hovedindhold

Hvad er fleksydelse

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 39 år, og jeg har fået bevillig fleksjob pr. 1/2-16. Jeg har fået brev fra Udbetaling Danmark, at jeg er tilmeldt flexydelsesordningen, som jeg kan forstå er det en form for efterlønsordning, som jeg skal ind og godkende, hvis jeg ønsker at være tilmeldt. Men jeg har svært ved at finde ud af, om det vil være en god ide for mig at være medlem, jeg har aldrig indbetalt til efterløn i min fagforening, og jeg kan heller ikke rigtig finde ud af, om jeg vil få noget ud af at være at være med i det. Jeg ønsker ikke at betale penge til noget, jeg ikke vil få brug for.

Svar

Fleksydelse er muligheden for frivilligt at trække sig tilbage før folkepensionsalderen. For personer født efter 31.12.1962 er fleksydelsesalderen 3 år før folkepensionsalderen. Udbetaling af fleksydelse påvirkes af evt. udbetalinger af pensionsordninger. Forventeligt vil folkepensionsalderen stige fremadrettet. Gør man ikke brug af muligheden for udbetaling af fleksydelse enten pga. førtidspensionering eller overgang til folkepension, udbetales de indbetalte bidrag. Der tages dog hensyn til opnået skattefradrag for indbetalingen. Disse regler fremgår af bekendtgørelse af lov om fleksydelse (nr. 1121 af 17.9.2015).

Hvorvidt man ønsker at være tilmeldt fleksydelsesordningen er et meget personligt valg, men som nævnt ovenstående giver det en mulighed for at vælge frit, når man når en bestemt alder.