Gå til hovedindhold

Hvad med sundhedssikring ved skift af arbejde

Spørgsmål

Jeg er lige påbegyndt behandling for sclerose, men har ikke fået den endelige diagnose endnu, da jeg kun har haft et enkelt symptom. Jeg er i tvivl om, hvordan det stiller mig i forhold til forsikring. Jeg er i dag sundhedsforsikret igennem mit arbejde, men hvis jeg skifter arbejde, kan jeg så tegne en ny sundhedsforsikring? Eller er jeg "fanget" i mit nuværende arbejde, indtil jeg får et nyt attak, og derfor kan få stillet diagnosen? 

Svar

En sundhedssikring kræver normalt ikke afgivelse af helbredsoplysninger, før man kan etablere den, men i stedet undtager den bestående lidelser. Det kaldes en karenstid, og der findes mange forskellige måder at anskue den på fra selskabernes side. Nogle selskaber dækker såfremt man var dækket af en sundhedssikring i gammel ansættelse uden karens, nogle få dækker eksisterende lidelser, og nogle dækker hvis man har været syptomfri i en periode. Derfor er du er nødt til at forhøre dig hos en evt. kommende leverandør for at få klarhed.

Du skal desuden være opmærksomme på, at de fleste - hvis ikke alle selskaber - kun dækker behandling for kroniske lidelser i en kort periode efter en diagnose på en kronisk lidelse er stillet.