Gå til hovedindhold

Hvem får forældremyndigheden

Spørgsmål

Jeg skriver for at få en vurdering af mine muligheder for at få forældremyndighed over mine 2 drenge på 6 og 9 år, i fald min mand og jeg bliver skilt.

Min mand og jeg har parproblemer og har haft det i mange år, dog står vi ikke nødvendigvis overfor skilsmisse. Vi elsker stadig hinanden og vil egentlig helst blive sammen - ikke kun for børnenes skyld. Vores liv trækker dog desværre nu, mere end nogensinde før, i forskellige retninger, hvorfor vi har svært ved at gennemskue, om vi kan få opfyldt vore individuelle behov ved at blive sammen.

I forhold til en række afgørende valg lige nu og her, for vores begges vedkommende, har jeg derfor brug for at få et bud på hvordan jeg står i forhold til forældremyndighed over mine børn.

Jeg er 39 år og fik diagnosticeret sclerose i 1996, debut i 1993. Jeg havde ca. 5 attakker indtil 1997 og ro i sygdommen indtil 2007, hvor jeg fik attak i benene. Siden da er yderligere 2 attakker kommet til og senest er der blevet skrevet i min journal, at min sygdom vurderes at være gået i sekundær progressiv fase.

Jeg føler mig rask, på trods af de gener jeg oplever i hverdagen - jeg er ekstremt god til at kompensere og har meget udbytte af MS-kost samt fysisk træning. Jeg føler for eksempel at de kognitive problemer varierer meget og er slet ikke i tvivl om, at jeg har været under ekstremt pres på grund af mange andre store ting, der er sket i mit liv.

Jeg har dog, de seneste 2 år, på trods af nye attakker/forværring formået at være hjemmegående husmor, tage mig af alt det papirmæssige i huset, en væsentlig del af vedligeholdelse, have og ikke mindst børnene - specielt vores ældste der kræver særlig pleje.

Specielt det seneste år har jeg prioriteret familie og pleje af mig selv så højt, at jeg i forhold til arbejdsevne nu står overfor at blive visiteret til fleksjob. Jeg kan kun gætte på om tingene ville have været anderledes, hvis jeg og min mand havde delt opgaver og ansvar anderledes.

Men mit spørgsmål er altså: Hvis "løsningen" for min mand og jeg bliver skilsmisse, hvad er så jeres bud på udsigten for mig til at få forældremyndighed over børnene? På at få fælles forældremyndighed?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang