Gå til hovedindhold

Hvem skal behandle mine sclerosesmerter

Spørgsmål

Jeg har haft MS i mindst 17 år og været kørestolsbruger næsten lige så længe. Alle årene har jeg haft konstante, brændende, svidende smerter især i fødder og lænd. Det sidste par år og især det sidste 3/4 år, har smerterne bredt sig til hele kroppen, arme, lår, ryg- bryst- og hoftemuskler. Sidst tilkomne smerter er i maveregionen. Jeg har ikke fået smertestillende for det, men det har jeg brug for nu, idet alle smerter forværres, når jeg er oppe, så jeg kan ikke holde meget andet ud end at ligge i min seng.

Først på året kontaktede jeg den Scleroseklinik, jeg har været tilknyttet fra begyndelsen. De afviste mig, da jeg er flyttet, siden jeg var der sidst. Min læge mener sig ikke kompetent til at behandle mine smerter, og henviste mig til nærmeste Scleroseklinik, som returnerede henvisningen med besked på, at det er en opgave for en praktiserede neurolog. Jeg fik fornylig en henvisning til en sådan, men blev afvist med besked på, at det er en Scleroseklinik der skal tage sig af mig, hvad gør jeg nu?

Jeg er bekendt med at flere har god effekt på sclerosesmerter af Tramadol, kan det være en mulighed? Hvad er førstevalgspræparat ved de smerter jeg har? Er det stadig Imipramin eller Saroten? Hvad kan jeg foreslå, at min læge ordinerer til mig?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang