Gå til hovedindhold

Hvor godt virker Fampridin/Fampyra

Spørgsmål

jeg er en kvinde på 57 år der har haft sclerose siden 1982. Min sclerosediagnose er uden attakker og jeg får ikke nogen form for medicin. Jeg går til fysioterapi én gang om ugen og døjer med problemer med min gang, da mit venstre ben ikke "følger med".

Grunden til at jeg skriver, er at jeg er meget interesseret i at høre, om I tror at den nye pille Fampridine kunne hjælpe mig med at komme til at gå bedre?

jeg har fået følgende svar fra min neurolog: "Præparatet har en marginal effekt på ganghastigheden uden det har vist sig, at det bedrer udholdenheden ved gang, og præparatet er endnu ikke registreret i Danmark. og det bliver, efter det oplyste, rasende dyrt og vil ikke blive brugt meget, da virkningen er ret usikker. Det er ren symptombehandling der ikke påvirker sygdommens forløb."

Set fra min side ønsker jeg jo at få del i den nye forskning og mulig hjælp med min sygdom. Så: Skal jeg helt afskrive at disse piller kunne være en hjælp?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang