Gå til hovedindhold

Hvor længe virker Lemtrada

Spørgsmål

Jeg er 49 år og har haft attakvis sklerose siden 1995. Behandlet med Avonex i en årrække. Pga. Sygdomsgennembrud gået over på Tysabri. Velbehandlet herpå i ca. 2 år. Pga PML risiko (tidligere Metrotrexatbehandlet samt JC-virus positiv) gik jeg over på Gilenya, men jeg fik maculaødem, og behandlingen blev opgivet. Jeg blev sat i behandling i august og fik for første gang i en lang periode et middelsvært attak i midten af januar i år. Fik to gange Prednisolonbehandling, men jeg er ikke helt tilbage, hvor jeg var før attakket. Jeg kan stadig løbe en tur på gode dage, men synes at mit funktionsnivea både fysisk og rent kognitivt har fået et dyk.

Skal også oplyse, at jeg lige har fået konstateret osteopæni. Jeg er blevet anbefalet Lemtrada, men er meget i tvivl pga. risiko for udvikling af reel osteoporose, stor risiko for andre autoimmune lidelser og uvisheden om, hvorvidt jeg på et senere tidspunkt kan få anden ny behandling. Kan du sige noget om disse tre punkter samt om man forventer, at Lemtrada, efter de to behandlinger, virker mod skleroseaktivitet resten af livet.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang