Gå til hovedindhold

Hvor sikkert er det, at har jeg sclerose

Spørgsmål

Jeg er en ung kvinde på 31 år. Jeg har gennem ca. 4 måneder oplevet nogle "underlige" ting; mit ene ben har sovet/snurret siden december måned, føleforstyrrelser i angsigtet, smerter i øjnene, sløret syn og andre ting. Symptomerne kommer og går lidt.

Jeg fik grundet ovenstående symptomer lavet en MR-skanning i februar måned, som viste 6 uspecificerede hvide pletter på hjernen, men ingen pletter i rygmarven. Jeg har derfor fået lavet en lumbalpunktur, som jeg har fået delvis svar på.

Jeg ved at der ikke er påvist tilstedeværelse af oligoklonale bånd i rygmarvsvæsken - hvad det så end betyder? Kan du hjælpe mig med det? Og hvad mere er der undersøgt, som jeg ikke har fået svar på? Jeg har også fået lavet en VEP, som er normal. Hvor stor er sandsynligheden for, at jeg har sklerose? Og kan pletterne skyldes andre sygdomme? Eller kan det være helt fredelige aldersforandringer?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang