Gå til hovedindhold

Hvor skal jeg tegne ulykkesforsikring

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 22 år, som fik diagnosen MS for lidt under to måneder siden. Jeg er ved at flytte hjemmefra, og kan ikke længere være dækket af mine forældres ulykkeforsikring. Jeg har været dækket af Lærerstandens Brandforsikring (da jeg boede hjemme), men da jeg ikke er lærer, kan jeg ikke blive der, når jeg flytter.

Hvilken ulykkeforsikring skal man vælge, når man nu har en kronisk sygdom?

Svar

En ulykkesforsikring bør du tegne i det selskab, hvor du evt. har andre forsikringer. Du skal huske på, at når du er flyttet hjemmefra, så er du ikke længere dækket af dine forældres indboforsikring, der dækker værdier samt en evt. rejseforsikring.

Det vigtige er overordnet set ikke hvor du tegner en ulykkesforsikring, men at du i processen gør opmærksom på, at du har MS, og forhører dig om hvordan det vil stille dig i en evt.  fremtidig skadessituation.

Normalt vil en ulykkesforsikring ikke dækker ulykker, der er afledt af sygdom, så det vil sige, at hvis det er MS, der er årsagen til ulykken, eks. ved fald, hvis man er dårligt gående, så vil forsikringen ikke dække, men hvis du bliver påkørt uden skyld, så vil den. Det er nogle gange en hårfin grænse, som vil blive afprøvet i situationen.