Gå til hovedindhold

Hvordan gives en god hjælp

Spørgsmål

Jeg er ansat som personlig hjælper for en kvinde på 40 år. Hun er nået dertil, hvor hun ikke kan bruge sine ben ret meget (det bliver kun til en tur ud til postkassen). Hun kan desuden ikke se ret meget, hendes følelser i hænderne er næsten væk, hun kan ikke styre sin vandladning og hun kan ikke huske ret godt.

Mit problem er at hun, trods at sclerosen er så fremskreden, stadig lever i fornægtelse. Vi var på hospitalet, hvor de gjorde opmærksom på at hendes synsproblemer højst sansynlig skyldes betændelse på synsnerven, og da dette er sket for omkring 15-20 år siden kan der ikke gøres noget. En læge har sagt at det måske er grøn stær, og hun vil ikke erkende at det ikke bliver bedre: sclerosen angriber i øjeblikket hurtigt og alligevel holder hun fast i at hun nok skal blive rask.


Der sker tit at hun falder, fordi hun ikke selv kan klare det, og hvis jeg forsøger at hjælpe hende beskylder hun mig for, at jeg kun vil umyndiggøre hende. Hun har ydermere utrolig store problemer med at komme over sin ex-kæreste, som nu har forældremyndigheden over deres datter. Der går ikke en dag uden at han bliver nævnt, og det er ikke muligt for hende at sende ham en mail, uden at det er negativt.


Hvordan kan jeg som hjælper gøre noget? Hvordan kam jeg bedst hjælpe og støtte hende?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang