Gå til hovedindhold

Hvordan kan man hjælpe sin søn

Spørgsmål

Jeg er mor til en søn, der fik konstateret sclerose for to år siden.  Han har et godt job på fuld tid. Han har overlevet fyringsrunder på trods af sin sygdom, men jobbet er 80 km fra hans hjem, hvilket forlænger hans arbejdstid med yderligere to timer, men han sætter virkelig en ære i ikke at forsømme. Så i hans sparsomme fritid er han umådelig træt.

Diagnosen sclerose kom naturligvis som et chok for os alle, ikke mindst for min søn. Det er meget svært for os - hans nærmeste familie, fordi han slet ikke vil tale om sin sygdom, men jeg kan se, at han bliver mere og mere indadvendt, og han har også neddroslet sin ellers intense kommunikation med mig.

Han tør heller ikke at stifte familie, for der er ingen, der må blive afhængige af ham, han ser hele tiden billedet af en kørestol for sig. Jeg tror virkeligt, at en psykolog ville kunne hjælpe ham, men det ønsker han ikke. Har I et godt råd? Han har en god ven i sin lillebror, men han kan heller overtale sin storebror til at få psykologhjælp. Jeg føler mig så magtesløs. Hvordan hjælper vi ham bedst muligt?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang