Gå til hovedindhold

Hvordan skal jeg forstå MS diagnosen

Spørgsmål

Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan man skal forstå sclerose helt konkret. Det er således, at en af mine pårørende har fået konstateret sclerose. Hun har kun haft et attak, men det ses på MR-skanningen, at hun har 7-8 plaks i hjernen og et på rygmarven, dog kun et attak. Hvad betyder det, er det et godt tegn, at hun kun har oplevet et attak, trods de mange plaks, eller er det slemt? Jeg har læst at man mindst skal have 2 attakker, før man reelt set kan få konstateret sclerose.

Sidst vi var over for at snakke med lægen, sagde han at det var attakvis sclerose, så mit spørgsmål er helt konkret, om det godt kan vise sig, at være CIS eller det man kalder for et godartet sclerose? Hun har fået medicinsk behandling 4 uger, efter at man fandt ud af det var sclerose, og hun har det godt i øjeblikket, hverken attakker eller lignende, og skal i gang med behandling igen snart. Et andet spørgsmål er: er det muligt, at hun kun oplever et attak i løbet af sit liv?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang